miércoles, 17 de julio de 2013

LASAÑOTA

Ze pintoia e?? Ba nik egin nuen!! Lasaña goxo-goxoa.
Honela prestatu nuen:

OSAGAIAK:
- Lasaña pasta 8 lamina
- Barazkiak: piper gorri eta berdea, berengena, zanaorioa, esparrago berdeak eta tipula.
- Oilasko petxuga xerra bat
- Urdai azpikoa takitotan
- Bexamela egiteko: Irina, esnea eta mantekila
- Gasna 
- Gatza eta olioa

Pasta egosten zen bitartean (7 minutu, gehiago ez gero hagitz zaila bait da ez puskatzea!!), barazkiak zatitu eta zartagian jarri. Pasta egiterakoan ozten utzi ur hotzean eta bexamela egin.
Berdurak eta bexamela bukatzerakoan, labea bixtu eta montatu (pasta-relleno-pasta-bexamela-gasna). Gero labean 20 bat minutu utzi. Denetara ordu bat eraman zidan eta goxo-goxoa zegoen! Eta hori tomate saltsa ahaztu zitzaidala!!jeje

¿Qué pintón e? Pues la hice yo!! Una lasaña riquísisima.
La preparé así:

INGREDIENTES:
- 8 láminas de pasta de lasaña
- Verduras: Pimiento verde y rojo, berenjena, zanahoria, espárragos verdes y cebolla.
- Un filete de pechuga
- Taquitos de jamón
- Para hacer la bexamel: Harina, leche y mantequilla
- Queso
- Sal y aceite

Mientras se cocía la pasta (7 minutos, no más que luego es muy difícil que no se rompa!!), cortar y poner en la sartén las verduras. Cuando la pasta esté hecha dejarla enfriar en agua fría y hacer la bexamel.
Al terminar de hacer las verduras y la bexamel, encender el horno y montar la lasaña (pasta-relleno-pasta-bexamel-queso). Luego dejarla en el horno unos 20 minutos. Me llevó hacerla una hora y estaba bueníiiiisima! Y eso que se me olvidó la salsa de tomate!! jeje

Zuek prestatzeko aholkuren bat gehiago nahi baduzue, eskatu komentarioen bidez!
On egin!!

Si necesitáis algún consejillo para prepararla, pedírmelo en los comentarios!
Buen provecho!!

2 comentarios:

  1. pero que guena pinta tiene!!!!!!!!!!!! yummy!!!!!!
    olmar

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  2. Olmartxuuuu!!
    Eskerrikasko por tooooooooooodos los coments!!

    Que, cuando te animas con la lasaña??

    muxu!

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