lunes, 21 de octubre de 2013

ASANDO PIMIENTICOS


Aurten ere, piperrak erre eta kontserban jarri ditugu.
Erraxa da etxean egiteko eta abantaila mordoa ditu!
1. Merke-merkea da
2. Kalitatezko produktu bat jango duzula ziurtatzen duzu (kontserbaten kimikorik gabe!)
3. Jateko prest izanen dituzu urtean zehar!

Este año también hemos embotado pimientos.
Es fácil para hacer en casa y tiene muchas ventajas!
1. Es barato-barato
2. Te aseguras el comer producto de buena calidad (sin conservantes químicos!)
3. Los tendrás listos para comer durante el año!


NOLA EGIN:
1. Piperrak erre: ikatzeko suan edo etxeko gaseko sukaldean ere erre daitezke
2. Xuritu eta pepitak ahal den einean kendu
3. Botetan sartu (guk urte osoan boteak gordetzen ditugu erosi behar ez izateko)
4. Boteak ordu erdi batez egosi, hutsa sortzeko

CÓMO HACERLO:
1. Asar los pimientos: en fuego de carbón o también se puede hacer en el fuego de la cocina de gas.
2. Pelarlos y quitarles las pepitas lo más posible
3. Meterlos en botes (nosotros guardamos botes durante todo el año para no tener que comprar)
4. Cocer los botes media hora para crear el vacío.


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